Det finns

DEBATT

”Använd outnyttjad resurs på patienter med diabetes”

För många med diabetes kan risken att drabbas av synskador vara okänd. Man märker inte själv när förändringarna uppstår, tidiga förändringar i ögonen till följd av diabetes ger inga symtom. Förloppet kommer smygande och synskärpan kan förbli normal.

Det som händer är att de små blodkärlen i näthinnan påverkas, de försvagas och kan brista. Näthinnan försöker då kompensera för detta och bildar nya kärl, men de är svaga och brister lätt. Då uppstår blödningar som kan leda till hastig synnedsättning. Dessa tillstånd är i dag ovanliga och det är därför som vi är så angelägna om att patienter med diabetes undersöker sina ögon regelbundet, så att man kan upptäcka förändringar och sätta in behandling i tid.

Det finns dock en oroande utveckling att en hel del patienter uteblir från sina kontroller.

Läs mer … Dagens Medicin

ο

Kommentar

Det bästa är naturligtvis att se till att hålla blodsockret lågt och stabilt. Hur man enkelt kan kontrollera sitt blodsocker framgår av nedanstående reportage.

Reportaget

Se det utmärkta inslaget ”LCHF – Diabetes – Vetenskapen värld SVT2” som Ann Fernholm gjorde, som bidrog till att hon fick upp ögonen för hur märkligt vården av diabetes  fungerar idag. Hon blev också förvånad över det fantastiska resultatet när diabetiker övergick till lågkolhydratkost (och inte bara när det gällde diabetes).

Även andra sjukdomar lindrades eller så försvann symptomen helt (de kunde sluta med läkemedel). Det resulterade i viktnedgång för överviktiga och även sömnen förbättrades. Se själv reportaget nedan (tre delar).

Förutom att äta en strikt LCHF kan man skydda ögonen med kosttillskott –
som i ett reportage visade sig t.o.m. vara mer effektivt  än grönsaker … SVT

BrudyRetina-Formel

logga nilalf

BrudyRetina beställs fraktfritt inom Sverige … Nilalf

Print Friendly